Editie 2019 : Zelem Zomert Swingt


De Zelem Zomert terreinen bevinden zich in Zelem aan het sportcomplex "De Kambergen". (Plannetje)


Zondag 30 juni 2019

Zondag is er traditioneel de familiedag met animatie voor jong en oud. Ook dit jaar voorzien we een muziekale namiddag.

Het programma

11u : Misviering

12u :
   - Openingsreceptie.
   - Dorpsrestaurant

13u-21u: Activiteiten en animatie voor iedereen !! Wat mag u allemaal verwachten :
   - Koninklijke Fanfare St Lambertus Zelem
   - Maarten Cox
   - De KetnetBand
   - Fons en die van ons
   - Kinderdisco, glittertatoo's en animatie voor onze kleinere bezoekers ism "Kurt's Animatie"
   - Springkastelen, stormbaan, etc

De tijd dat het aanbod op een festival uit een hotdog, hamburger en friet met mayonaise bestond ligt ver achter ons. Al vele jaren is het aanbod eten op Zelem Zomert veel uitgebreider en vooral zeer gevarieerd. Er is voor elk wat wils. Dit jaar zijn er tal van food trucks met de lekkerste pasta’s, oosterse schotels, premium burgers, knapperige belegde broodjes, wraps, wok, gezonde smoothies, ijsjes en meer. Aan de drankstanden - verspreid over het hele festivalterrein - worden bier en frisdranken geschonken. Gespecialiseerde standen bieden ook wijn en cava en onze Zelem Zomert Gin Tonic aan. Try it !!

FONS EN DIE VAN ONS
Na hun "come-back" toer, "Na 50 jaar terug op de planken", voelen Fons en Madeleine zich nog steeds euh… jong en samen met hun vaste muzikanten gaan ze verder met hun missie om Vlaanderen en Nederland op zijn kop te zetten.

Dit keer met hun nieuwe show Fons en die van Ons "BLIJVEN GAAN!"

Ook nu flitsen tijdens de show, de hits van vroeger en nu zo aanstekelijk onweerstaanbaar voorbij uw neus, oren en ogen dat stilstaan zelfs geen optie meer is… Meer dan ooit staan Fons en die van Ons garant voor een knap staaltje ingenieus muzikaal entertainment, humor en show!

DE KETNETBAND
SUPERHELD GEZOCHT!

“Aandacht, aandacht: De KetnetBand is op zoek naar een superheld! We zoeken een man met donker haar en donkere ogen. Een zuiders type. Hij is knap én sterk. Iedereen die iets gezien of gehoord heeft, mag de KetnetBand contacteren!”

In hun nieuwe show gaan de KetnetBand-vrienden samen met het publiek op zoek naar een superheld. Zullen ze hem vinden? En wie zou het zijn? Kom naar het optreden op 1 juli in Zelem en je komt het te weten…

Dit jaar staan er al meer dan 85 optredens gepland in de agenda van Charlotte, Sien, Maureen, Gio & Matthew. We overdrijven dus niet als we zeggen dat de zomertour bijna ‘uitverkocht’ is. Het is duidelijk dat De KetnetBand dé populairste band van Vlaanderen is. Op elk festival of feest worden ze met open armen ontvangen… En dankzij een ijzersterke setlist vol hits gaat elke festivalweide volledig uit z’n dak!

Aangezien de inkom gratis is, zorg je best dat je tijdig in de tent bent en zo kan je misschien ook met hen op de foto of kan je een persoonlijke handtekening bemachtigen.

Check de volledige agenda op www.ketnet.be/deketnetband

LIMBURG ZINGT met MAARTEN COX

‘Limburg Zingt’ staat voor ongedwongen samen leuke liedjes zingen.
Het is een groot volksfeest waar het publiek de ster van de avond is.
Zingen gebeurt altijd samen met het hele plein, je hoeft dit nooit alleen te doen.

Het publiek zingt onder leiding van Maarten Cox. Zijn twee muzikanten begeleiden hem en het publiek tijdens een programma met meezingers die jong als minder jong zeker kent.

De liedjes zijn grotendeels Nederlandstalig, maar er zitten ook bekende hits in andere talen in het programma. Dat gaat van ‘Ik hou van U’ over ‘Anne’ en ‘Laat de zon in je hart’ tot ‘Paloma Blanca’ en ‘Angels’. En uiteraard komen ook Limburgse klassiekers (zoals het Limburgs Volkslied) aan bod.

In het eerste deel kom je al wat in de goeie sfeer om te zingen. De teksten van de liedjes uit het tweede deel vind je in je zangkrantje dat je ter plaatse gratis ontvangt.

‘Limburg Zingt’ maakt deel uit van de grote ‘Vlaanderen Zingt’ toer.
Je vindt foto’s en meer info op www.vlaanderenzingt.be

KONINKLIJKE FANFARE SINT LAMBERTUS
Koninklijke Fanfare Sint Lambertus uit Zelem werd opgericht in 1887 en bestaat dus inmiddels meer dan 130 jaar!
De fanfare verzorgt jaarlijks een vijftal uitwisselingsconcerten met bevriende muziekmaatschappijen. Het jaarlijkse hoogtepunt is het Eindejaarsconcert in de sporthal van Zelem (ingericht sinds 1970).
Traditiegetrouw verzorgt de fanfare ook jaarlijks een misoptreden in de Mariahal te Scherpenheuvel (voor ongeveer 1500 aanwezigen) alsook een optreden bij de jaarlijkse herdenking van de Slag der Zilveren Helmen te Halen. De fanfare staat onder leiding van dirigente An Swartenbroek.

Voor het programma van vrijdag 28 en zaterdag 29 juni, klik hier :

.