Editie 2019 : Zelem Zomert Swingt


De Zelem Zomert terreinen bevinden zich in Zelem aan het sportcomplex "De Kambergen". (Plannetje)


Vrijdag 28 juni 2019

Op vrijdag 28 juni trapt Zelem Zomert af met een heuse Stand up comedy avond in de tent op het sportcentrum “De Kambergen” in Zelem.
Vergezeld van een lekkere barbecue en een uitdagende Gin-bar wordt dit alleszins een avond om met stip in je agenda aan te duiden.

Inschrijven voor de barbeque kan bij het Zelem Zomert Team of via info@zelemzomert.be
Inkom voor de Comedy avond bedraagt 9€ in voorverkoop en 12€ aan de kassa (gratis voor de deelnemers aan de barbeque).

We lichten hier al een tipje van de sluier op over de kanjers die je deze avond aan het werk zal zien en horen:

KRIS MANTELS
Kris Mantels is onze wereldberoemde plaatselijke comedian. Hij deed mee aan Comedymania 2015. Hij werd er derde en won de publieksprijs en heeft na een bezoek aan het tv programma ‘Voor de leeuwen’, weer een volgende set klaar. Kris heeft een duidelijke mening over Zelem, de politiek en nog niet zo alledaagse onderwerpen. Lachen gegarandeerd!

JONG TALENT
Vincent Voeten heeft zich lang bezig gehouden met het schrijven van humoristische kortverhalen. Sinds twee jaar is hij overgeschakeld op stand-up comedy. Kenmerkend is zijn droge en energieloze stijl. Dat ligt in zijn karakter. Hij heeft ook redelijk wat podiumvrees, maar beschrijft zichzelf als een diesel: komt traag op gang maar werkt wel goed door. Deze politie-inspecteur uit Hoogstraten won de juryprijs van de Comedy Talent Award 2017 in Utrecht. De jury was onder de indruk van de 31-jarige Belg ‘zijn sterke opkomst, rust op het podium en goede en harde grappen waar zelfs de comedians in de zaal om moesten lachen, en dat zegt wat!’

WILFRIED VAN DER ELST (MC)
Wilfried Van der Elst is in 2009 begonnen met stand-up comedy. Zijn comedy-carrière kende een vliegende start als finalist bij het Get up,Stand up! comedy-project, waarmee hij een mooie tournee langs de Antwerpse cultuurcentra heeft afgewerkt. Een maand later was hij al één van de vier finalisten bij de prestigieuze 123 Comedy Award finale in de Arenberg.

Ondertussen is hij toch al een tijdje bezig met comedy. Zijn eerste setje ging voornamelijk over de Zoo, waar hij ook 'werkt', maar nu heeft hij een nieuw setje klaar en daarin heeft hij het over te zwaar en te lui zijn. Hij wil zeker niet de grofste of hardste comedian zijn. Wat hij wel vraagt, is een stevig podium, want het moet wel wat gewicht aankunnen. Hij is wat je noemt een zwaargewicht comedian, in de letterlijke zin van het woord.

DWERGENMOPPEN
Dat is waarschijnlijk het eerste waaraan je bij deze man aan denkt. Toch is de show van William Boeva veel meer dan dat. In 2010 werd William publiekslieveling op de Culture Comedy Award én maakte de Wablieft? tent op Pukkelpop kennis met deze kleinste man in comedyland.

Sindsdien is William Boeva een graag geziene gast in diverse line-up programma’s binnen het clubcircuit. Via het multiculturele comedyproject ‘Hakims of Comedy’ belandde hij in 2011 voor het eerst op de podia van diverse culturele centra en kreeg er intensieve coaching van Han Coucke en Philippe Geubels. Een uitgebreide theatertournee als voorprogramma van Coucke’s typetje Han solo volgde (“Multikul”) en daarna zijn eerste avondvullende comedyshow Megalomaan. Na twee jaar toeren en een jaar schrijfwerk is hij nu hier met zijn nieuwe show: Reset!

Kortom een avond vol humor, grappen en grollen!
Komt dat zien!

Zaterdag 29 juni 2019

Volledig nieuw is dat er op zaterdag 29 juni de sportieve toer opgegaan wordt met de Zelem Zomert Run, een “bosloop” door de lokale natuur. We denken hierbij zowel aan de geoefende loper als aan de recreant als aan de gezinnen met kinderen. Ook hier zal de nodige randanimatie voorzien zijn.

Overzicht :

   - Karamellenrun: kids tot 5 jaar (17:30)
   - Kidsrun: vanaf 5 jaar
       400m - 5 jaar tot en met 9 jaar (18:00)
       800m - 10 jaar tot en met 12 jaar (18:00)
   - Zelem Zomert Run : 2,5km / 5km / 10km (18:30)

Medailles voor de eerste 3 heren en dames.
Goodiebag voor iedere deelnemer.
Individuele tijdsregistratie.

Inschrijven kan HIER.

Kids : 2€ - Voorinschrijving : 5€ - Ter plaatse : 7€
Voor meer info : 0475/94 45 22 (Andy) of 0468/21 56 36 (Muhamed)

De Zelem Zomert Run is in samenwerking met :

Zondag 30 juni 2019

Zondag is er traditioneel de familiedag met animatie voor jong en oud. Ook dit jaar voorzien we een muziekale namiddag.

Het programma

11u : Misviering

12u :
   - Openingsreceptie.
   - Dorpsrestaurant

13u-21u: Activiteiten en animatie voor iedereen !! Wat mag u allemaal verwachten :
   - Koninklijke Fanfare St Lambertus Zelem
   - Maarten Cox
   - De KetnetBand
   - Fons en die van ons
   - Kinderdisco, glittertatoo's en animatie voor onze kleinere bezoekers ism "Kurt's Animatie"
   - Springkastelen, stormbaan, etc

De tijd dat het aanbod op een festival uit een hotdog, hamburger en friet met mayonaise bestond ligt ver achter ons. Al vele jaren is het aanbod eten op Zelem Zomert veel uitgebreider en vooral zeer gevarieerd. Er is voor elk wat wils. Dit jaar zijn er tal van food trucks met de lekkerste pasta’s, oosterse schotels, premium burgers, knapperige belegde broodjes, wraps, wok, gezonde smoothies, ijsjes en meer. Aan de drankstanden - verspreid over het hele festivalterrein - worden bier en frisdranken geschonken. Gespecialiseerde standen bieden ook wijn en cava en onze Zelem Zomert Gin Tonic aan. Try it !!

.